DIZAJNERSKI MODUL
Barbara Blasin

Oblikovanje intervencija u stalnim postavima muzeja

Webinar je usmjeren na upoznavanje korisnika_ca s poviješću oblikovanja oglasa, plakata, znakova i logotipa korištenih u povijesnom procesu društvenog i zakonskog izjednačavanja žena od kraja 19. stoljeća do danas. Kroz povijesne i suvremene primjere, korisnici se upoznaju s vizualnim jezikom pojedinih radova ili sustavnom primjenom pojedinih vizualnih elemenata u dužem vremenskom razdoblju, koji ostaju označitelji rodne ravnopravnosti. Također, upoznaju se s primjerima interpolacije grafičkih elemenata u trodimenzionalne prostore galerija, muzeja ili vanjske prostore grada.

Radionice su usmjerene na oblikovanje skica, ilustracija, znakova i logotipa zamišljene izložbe pod nazivom „Žene i tehnika“, te izradu promotivno-informativnih plakata i panoa. Korisnike_ce se potiče da promisle vizualni odnos označitelja roda i tehnike, oblikuju jedinstvenu ilustraciju ili znak, te naposlijetku pano ili plakat pojedinih odjela Tehničkog muzeja Nikola Tesla ili cjelovite rodno tematizirane izložbe.

O VODITELJICI:

Barbara Blasin, grafička dizajnerica, diplomirala je 2002. na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Dobitnica je nagrade Hrvatske sekcije AICA (Međunarodnog udruženja likovnih kritičara) na Zagrebačkom salonu 2008. i 2011. godine. Bavi se dizajnom i fotografijom te surađuje na mnogim interdisciplinarnim i istraživačkim projektima s područja ženske historije. Izlagala je samostalno i na brojnim grupnim domaćim i međunarodnim izložbama. Članica je ULUPUH-a i Centra za ženske studije, kao i drugih organizacija. Živi i radi u Zagrebu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj najave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr
crossmenu