MODUL PISANJA IZLOŽBENIH TEKSTOVA
Srđan Sandić

Priprema tekstualnih priloga za dokumentarne izložbe

Webinar i radionice vođeni su idejom da je vijest kao temeljna jedinica inherentna svim žurnalističkim formama, te da uvijek mora odgovoriti na 5 W – Who (tko), What (što), When (kada), Where (gdje), Why (zašto), odnosno 6 pitanja (mi uključujemo i „kako?”). Svako utemeljeno, postavljeno pitanje u sebi nosi pola odgovora – to je premisa ove radionice, kao i to da tek kombinacija ideja „objektivno/subjektivno” može biti realna sugestija smjeru pisanja. Nikako i nikada samo jedan princip. Prevedeno u pisanje za legende i kataloge dokumentarnih izložbi – naći ćemo se, u suštini, pred istim zadatkom.

Unatoč različitim predznanjima, praksama i samim (polu)profesionalnim interesima, korisnici_ce radionica usmjeravaju se na oblikovanje tekstova na središnju projektnu temu – žene i tehnika.

O VODITELJU:

Srđan Sandić, pisac, novinar, književni i kazališni kritičar, kolumnist. Završio je Fakultet političkih znanosti, studij novinarstva. Pohađao je kazališni program Experimental Theatre Academy u Estoniji i Sloveniji. Surađivao je i surađuje s mnogim portalima i časopisima. U Multimedijalnom institutu vodi program „Cruising sa Srđanom Sandićem" u kojem ugošćuje teoretičare i umjetnike, a u ZKM-u „Čitanje kazališta” i razgovore o teatru. Objavio je knjigu drama „S(i)nu bez s(i)nova" (Sandorf, 2012.), knjigu razgovora s autoricama Književne večeri sa Srđanom Sandićem (Velvet, 2013.), te knjigu „Vrati se i kaži zbogom" (HDP, 2014.) s Raphaëlle Oskar. Piše i monodrame te radiodrame.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj najave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr
crossmenu