UMJETNIČKI MODUL
Kata Mijatović

Medijsko istraživanje nesvjesnog – Zvjezdoznanice, žene koje poznaju zvijezde

Webinar Kate Mijatović projektne korisnike_ce uvodi u njezino umjetničko djelovanje obilježeno multimedijalnošću – prostornim i ambijentalnim instalacijama, performansima, umjetničkim intervencijama u javnim prostorima, radovima realiziranima u mediju videa ili u različitim digitalnim medijima. Uključuje prikazivanje online rada Arhiv snova, internet domene koja služi za sakupljanje snova svojih korisnika, prostornih i ambijentalnih instalacija u kojima su korišteni snovi iz Arhiva snova (Između Neba i Zemlje; Anima, animalis), video radova s performativnim elementima (Nesvjesno: Canal Grande; Spavanje između Neba i Zemlje) i radova izvedenih u mediju performansa (Djevojački zbor/Omiš; Djevojački zbor/ HDLU Zagreb).

Radionica je usmjerena na izradu interaktivne online aplikacije koja afirmira doprinos žena znanstvenica u astronomiji i astrofizici, osobito u 20. stoljeću, s naglaskom na hrvatske astrofizičarke.

O VODITELJICI:

Kata Mijatović studirala je slikarstvo na Akademiji lijepih umjetnosti u Firenci i Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je i diplomirala 1997. godine. Prisutna je na suvremenoj hrvatskoj umjetničkoj sceni više od 20 godina. Izlagala je na nizu samostalnih i skupnih izložbi. Njezino umjetničko djelovanje obilježeno je multimedijalnošću i jedinstvenim tematskim određenjem. Mediji koje koristi u radovima najčešće su prostorne i ambijentalne instalacije, performansi, videa, intervencije u javnim prostorima te digitalni mediji. Osnovno polazište njezinog umjetničkog istraživanja jest rad sa snovima postavljen u kontekst kompleksnih relacija svjesno–nesvjesno. Tekstualni zapisi vlastitih snova ili snova drugih ljudi često su osnovni idejni predložak iz kojeg se materijalizira rad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj najave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr
crossmenu